Noorderwijkseweg

Senioren die nog zelfstandig kunnen wonen zijn de doelgroep van het project.

Senioren zijn afkomstig vanuit verschillende leefomgevingen. Een groep is gewoon om in een klein rijhuis te leven op een beperkte oppervlakte terwijl een andere groep zijn ganse leven heeft geleefd in een grote vrijstaande villa met grote leefruimtes en veel meubilair. Dit maakt dat de bewuste leeftijdsgroepen dikwijls verschillende verwachtingen hebben van hun nieuwe woonst. Ook in functie van de oppas op kleinkinderen kan extra leefruimte een meerwaarde zijn. Het concept bevat bijgevolg een variatie van verschillende typologiën. Er zijn zowel één-, twee- als drieslaapkamerappartementen voorzien met een verschillende oppervlakte. Elke entiteit heeft telkens een voldoende grote private buitenruimte in aanvulling met de gemeenschappelijke pleinbeleving.

Het project is opgebouwd rond een centraal plein en bestaat uit twee hoofdvolumes met in totaal 16 units. Het plein situeert zich langs de zuidzijde van de bouwvolumes. Door alle woonruimtes naar het plein en het zuiden te oriënteren wordt een maximale lichtinval en wooncomfort nagestreefd. Bovendien bevordert de relatie van de woonruimtes met het centrale plein de sociale contacten tussen de bewoners. Het plein wordt met aandacht ingericht. Centraal ligt een graszone met speelse verhardingsstroken om een open ontmoetingsplaats te creëren. Rondom kunnen zitbanken worden geplaatst waarop de senioren kunnen rusten en genieten van de omgeving.

 

Bouwheer: Verbinnen 
Status: opgeleverd in 2016
Project: 16 appartementen voor senioren